top of page

Sara Rits

Sara Rits is de eigenaar en behandelend GZ-psycholoog bij Headway. Zij studeerde Klinische Psychologie aan de universiteit van Leiden waarna zij enige tijd werkte als basispsycholoog bij Rivierduinen op de polikliniek voor stemmings- angst- en somatoforme stoornissen. In deze periode heeft zij zich geschoold in de cognitieve gedragstherapie en is zij lid geworden van de VGCt, de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën. Tevens is zij hier begonnen met het behandelen van traumaklachten middels EMDR (Eye Movement Desensitisation & Reprocessing). 

In 2015 heeft zij haar scholing voortgezet met de post-master opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (oftewel GZ-psycholoog). Na afronding in 2016 is zij lid geworden van de NVGzP; de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen. Zij is ook opgenomen in het BIG-register van het VWS (BIG-nummer: 89922212525.)

De afgelopen jaren was zij voor het overgrote deel werkzaam in de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ of BGGZ) bij onder andere Indigo en Silver Psychologie en heeft zij zich verder gespecialiseerd in kortdurende behandelingen en in traumaverwerking.   

In 2019 is zij gestart met haar eigen praktijk Headway en is zij lid geworden van de LVVP, de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten. 

Om haar kennis en kunde bij te houden volgt zij regelmatig bijscholingscursussen en neemt zij deel aan intervisie.

Sara Rits
bottom of page